Garnfarvning på egen hånd

IMG_8695IMG_8691IMG_8686

 

 

 

I dag tog jeg fat på at farve garn selv! Efter at have samlet mod i lang tid og – måske allermest – ventet på, at der var tid til det, gik jeg i gang fra morgenstunden! I løbet af den sidste uge har jeg gjort en arbejdsplads klar og forberedt, så det bare var at gå i gang med den rigtige farvning. Farvepulveret skulle opløses og diverse tilsætningsstoffer (altså bare eddike osv.) skulle opblandes i vand i den rette mængde. Det herlige er, at både lanasynfarver og de bindemidler man skal have i er helt ugiftige! Det kan jeg godt li`!
Dagens projekt gik ud på at lave den samme farveblanding to gange og så se om de to bundter garn bliver så ensfarvede, at man ikke kan se forskel, hvis man skifter garnbundt midt på et glatstrikket stykke! Det føler jeg mig ikke helt overbevist om.
Jeg har købt blåt, grønt og gråt farvepulver – og lagde ud i blå nuancer! Et farvebad med 4 liter vand, 200 ml farveopløsning + div og så 100 gr. garn. Det hele skal varmes op til kogepunktet og blive der i 30-45 min. Det var ikke alt farven, der var opbrugt, så derfor lavede jeg endnu en farvning bagefter i det sammen vand og fik en fin lys blå farve på garnet.
IMG_8701IMG_8699IMG_8705IMG_8706

 

 

 

 

Efter to portioner lavede jeg også to nøgler regnbuefarvet garn med blå og grøn blandet! Det skal ikke koges, men bages i ovnen under stanniol.

IMG_8707Dagens resultat er 600 gr. flot garn i blå faver. Det er blevet vasket og skyllet, men er endnu ikke så tørt at jeg kan afgøre, hvad forsøget viser! Men det har været en dejlig dag – og garnet kan under alle omstændigheder bruges til en ny “hurtigstribet” sweater, bare i blå nuancer 🙂

0 thoughts on “Garnfarvning på egen hånd

  1. dorte1965 Forfatter

   Tak, Else! Ja, det blev flot – omend MEGET blåt, men det kan jeg sikkert også finde ud af at bruge 😉
   Jeg glæder mig også til de næste forsøg 🙂
   God pinse fra Dorte

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *