Bonderøvens løvhø

1 Jan 14 (2)1 Jan 14 (22)1 Jan 14 (18)1 Jan 15 (2)

Jeg elsker jo selvfølgelig at se “Bonderøven” og er fuld af beundring over alle de ting han kan og lader mig ind imellem inspirere af det han kaster sig ud i. Og et rimeligt overskueligt projekt var da at lave løvhø! Vi havde i sommer så mange grene, der skulle skæres ned og hvorfor ikke tørre og gemme dem i hønsehuset, der pt. ikke huser nogle høns? Jeg fik slået lidt græs på en vold, fældet nogle granvoksne brændenælder med le – og så klippet irriterende grene af linde- og ahorntræerne. Og da Carsten klippede bøgehækken måtte jeg i al hast suse ind til computeren og søge på bøgehæk som foder. Var der mon noget i vejen med det? Jeg fandt en artikel af en agronom eller lign. der sagde god for det, så bøgehækkens afklip blev også kørt IMG_0385til tørring. Nu kan jeg selvfølgelig ikke finde artiklen igen, men til gengæld fandt jeg ud af at Frank Erichsen har skrevet en artikel “Tilbage til løvhøet” i Praktisk økologi nr. 6/201.

Her i sneen og på frossen jord tænkte jeg, at det var meget passende at få gang i løvhøet.  Det dufter skønt inde i hønsehuset, krydret og lækkert!

Og fårene vil gerne have det. Brændenælder, græs, lind, ahorn, hestekastanje og .. bøg. I den rækkefølge 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *