Vædderen er kommet

Så er der kommet vædder på besøg i besætningen og om 150 dage begynder der igen at hoppe små lam rundt på marken!
I de sidste år har jeg brugt Suffolk-væddere, men i år har jeg bestemt, at jeg vil prøve med en Finuldsvædder. Det er en mere spinkel race og det kan synes mærkeligt, men det er en meget frugtbar fårerace og planen er så at beholde nogle gimmerlam og på den måde få en større frugtbarhed ind i besætningen.
Vædderen er også lysebrun og det gør ikke noget, hvis et par af lammene ikke er hvide 🙂 Jeg vil jo også gerne kunne lave et smukt brunt garn af ulden fra mine egne får!

Og her er han så – vædderen! Han er allerede i fuld gang med arbejdet! Jeg har spændt en sele på ham, så der sidder en farveklods fast mellem forbenene. Når han så springer på fårene, afsætter han en farveplet på deres bagdel, og voila! Jeg kan følge med i hvem, der bliver lyksaliggjort hvornår. Efter 17 dage skifter jeg farvestift. Hvis fårene ikke får den ny farve på bagen, ved jeg, at de ikke har været i brunst – og altså blev ilæmmet den dag de fik farve sidste gang.

Persille og Kardemomme har allerede en grøn agterlanterne, så hvis de ikke får flere farver på bagdelen, kan jeg holde mig klar til lam fra midten af marts!

0 thoughts on “Vædderen er kommet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *