Vædderen er kommet

Vædderen kom mandag eftermiddag. Han viste sig at være et stort vædderlam – på størrelse med dem jeg just har sendt afsted. Jeg ynder ellers at bruge voksne væddere. For nogle år siden havde jeg et stort vædderlam på besøg, hvilket medførte, at nogle af mine store matroner ikke blev gravide. Om han ikke kunne nå eller simpelthen ikke kunne nå, det ved jeg ikke, men siden har jeg så holdt mig til voksne væddere.
Det kunne så ikke lade sig gøre i år. Og jeg håber at det går alligevel, for mine allerstørste får som Kardemomme, Persille og Myse er her ikke længere.  Mine får er generelt blevet mindre nu jeg mere og mere bruger gotlændervæddere.
Nå, men vædderen kom altså – og han vidste bestemt godt, hvad det drejede sig om. Han kastede sig straks ind i flokken af meget interesserede og nysgerrige får.
Og jeg nåede ikke andet end ind med papirerne og ud igen, før der var fuld gang i forøgelsen af min besætning. Og for helt at tilbagevise min skepsis ang. størrelse og alder, kastede han sig glad og fro over det største får Gauda. Hun var åbenbart lige helt klar og i brunst. Han havde i det hele taget en travl eftermiddag og fik snuset, skubbet og sparket ud og jagtet rundt efter de får, der lugtede interessant.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *