En lykkens pamjulefis

Ja, det er mig! Jeg kom hjem ved 15.30-tiden, solen skinnede og alle fårene lå og nød solen ude på marken …… Men neeej, ved nærmere fintælling var det faktisk ikke alle. Og selvom jeg egentlig syntes at det var for tidligt, gik jeg da lige om i fårehuset for at se, om alt var som det skulle være.
IMG_8526Kardemomme lå med veer. Det var tydeligt. Så jeg fløj ind i huset og trak i fåretøjet. Da jeg fik undersøgt hende, virkede det ikke som om, der var sket alverden, men hun havde omvendt kraftige veer. Så jeg måtte ind og mærke efter, om der var et lam, der lå forkert. Og kunne slet intet lam mærke…. Hmm. Efter 20 min IMG_8527med venden, rejse, lægge sig og kraftige veer kunne jeg stadig ikke mærke noget, som jeg kunne få fat i.
Jeg besluttede derfor at få fat i en dyrlæge i stedet for. Han kom 16.30 og fik efter nogen mærken efter, baksen og drejen rundt, fat i den rigtige ende af et lam. Det lå forkert og på tværs og meget dybt, så han kunne godt forstå, at jeg ikke selv havde kunnet. Han snakkede om, at det føltes som et stort lam og jeg frygtede, at det var et enkelt kæmpe lam, der sad fast – lige som Persilles sidste år. Men da lammet kom ud var det i ganske almindelig størrelse og jeg trak vejret lettere. Sikker på, at der så var et mere.
Og ganske rigtigt! Nummer to kunne vendes rundt og komme ud også!
“Skal vi lige være på den sikre side, når jeg nu er her?”, sagde dyrlægen. “Ja tak, men du skal mærke dybt, for hun er kæmpestor”, sagde jeg. Og ja, han måtte give mig ret! Kardemomme har en kæmpe krop og når lammene ikke er blevet skubbet ordentligt frem og ud af veerne, lå de meget dybt i hende. Dyrlægen havde sin lange mandearm i til midt på overarmen, før han kunne få fat i det tredie lam! Sådan du!!

Juhuu! Ja, det er jo skønnest at være foruden en dyrlæge(regning), men meget sjovere at betale, når det så kommer noget godt ud af det! Tak for hjælpen!
IMG_8534IMG_8539

Og her er de så! På billede 1 lige født 10-15 min før! Billed 2 nok taget 20 min senere.
To gimmere og en vædder!
Lammesæsonen – højtiden for en fåreavler – er skudt i gang!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *